Oxford

I høstferien fikk jeg endelig tatt en liten tur til min gode venn i Oxford. Jeg har aldri vært i Oxford før, så da var det supert å ha lokakjent guide som kunne vise meg byen. Oxford er en by med utrolig mange vakre gamle bygg, så bare det å rusle rundt å se litt her og der var veldig fint 🙂

Vi gikk gjennom Christ Church meadow på vei til Christ Church College, og både parken og colleget var veldig fint. Hadde jeg hatt på meg en litt gammeldags kjole kunne jeg sklidd rett inn i stotlhet og fordom eller en annen engelsk histore ..

Sterk konstrast til realfagsbygget på nygårdshøyden kan man si!

    

På vår vandring gikk vi også forbi en kopi av sukkenes bro fra Venezia. Veldig fin, både denne og orginalen! En fin ting med å ha lokalguide er at man i stedet for å dumpe ned på tilfeldige middelmådige kafféer kan sette seg på de beste stedene. Vi hadde blant annet en liten brunch på The Vaults & Garden i nærheten av Radcliffe Camera som min gode venn beundrer i bildet over.

 

Vi fant etterhvert ut at vi egentlig var på en spisetur gjennom Oxford denne dagen. Veldig glade i mat begge to :). Etter frokost gikk vi via Christ Church til The Vaults and Garden for Brunch før vi la ut på en lengre tur mot The Trout inn for en sen lunch, og til slutt dro hjem igjen til en bedre andemiddag. Men jeg fikk også sett mye annet på vei til de ulike spisestedene. Lokalguiden viste meg blandt annet Tolkien og C.S Lewis sin stampub før de ble uvenner med pubverten. The eagle and child.

Vi gikk  gjennom flere litteratur-relaterte områder. Her går vi langs kanalene i Jerico hvor Lyra og Roger fra The Northern lights lekte.

Turen til The Trout inn var faktisk et godt stykke og vi gikk gjennom flere bydeler og beiter og forbi koselige stier som ledet til andre puber. Gøy med så mange puber uti hutaheiti! Apetitten var på topp da vi kom frem i alle fall. Og turen i seg selv var veldig trivelig.

Veldig koselig pub! Kunne nok sittet her i timesvis hvis det ikke var for at vi måtte skynde oss hjem for å begynne på middagen 😉

Vi skulle nemlig på ølfestival senere på kvelden så vi hadde ikke all verdens tid. Vi kom litt sent så nesten alle ølsortene var drukket opp, men jeg fikk i alle fall smakt på en skikkelig god engelsk cider. Nam Nam! Etterpå var det selvsagt tid for litt nattmat.

Chips!

På vei hjem gikk vi forbi enda en litteratur-relatert severdighet. Her er døren og lyktestolpen C.S Lewis ble inspirert av da han skrev The Lion The Witch and The Wardrobe. Se faunen Tumnus på sidene av døren 🙂

Oxford er ikke lange biten fra London, så vi tok oss en ettermiddag i London for å treffe noen andre venner som også var på tur, men det får vi ta siden….

Reklamer

Om Skjønn Forening

Jeg er en reiseglad og kreativ person som blogger om mine to store lidenskaper; reise og kunst/hobby.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: