Amsterdam

Det ble ingen stor sommerferie på meg i år, men en liten utenlandstur fikk jeg sneket inn. Jeg hadde en langhelg i Amsterdam med Solfrid, og fikk kjent litt på feriefølelsen. Amsterdam er en finfin by (som de fleste kanalbyer jeg har vært i) så det var ikke vanskelig å hygge seg. Vi hadde egentlig planer om å besøke mange av de «obligatoriske» turistatraksjonene men det ble det vist ikke så mye av…

I stedet trasket vi mye langs kanalene, spiste sjokolade, is og annet snacks. Jeg hadde kun én ting jeg absolutt ville se og det var Heinekenmuséet. Hadde nemlig hørt noen rykter om smaksprøver 😉 Og selv om Solfrid ikke er videre begeistret for øl, var hun snill nok til å dilte med.

Solfrid var i det minste flink å smakte på ølet når det først var «gratis», men jeg tviler på at det fallt helt i smak..

 

…andre setter veldig stor pris på ølen sin..

 

Jeg tror vi ble enige om at Heineken muséet uansett er en artig opplevelse, enten man liker øl eller ei. I tillegg fikk vi et lite kanalcruise inkludert i billetten. Veldig mange fine husbåter å se langs kanalene, men fy søren så dyrt! Båter som den på bildet koster rundt 4 millioner kroner!!

En turistattraksjon vi faktisk fikk med oss var det flytende blomstermarkedet. Masse fine fine blomster.

..og noen litt mindre fine, men desto festligere planter. Rart å være i en by hvor det meste blir sett på som helt ok…

Det var mange katter i Amsterdam, og enkelte hadde funnet behagelige hjem i diverse butikker. Denne karen her har like godt slått seg til ro i en handlekurv midt i Amsterdam sentrum.

 

Vennligst respekter hagen 🙂

Når to kjemikere er på tur så blir det selvsagt en tur innom vitenskapsmuséet, selv om (eller kanksje nettopp fordi) det er beregnet på barn. Nemo Science Center har mye gøyalt å by på. Blant annet en egen såpebobleavdeling. (Bare synd man må ta hensyn til at det står en gjeng med barn og venter på tur…)

Senteret har også en egen avdelig som opplyser om sex. Vel og bra å informere om det, men enkelte nordmenn reagerte gjerne litt på detaljnivået i og med at senteret er beregnet på barn. Synes uansett det er festlig at de vil være så politisk korrekte at de har tatt seg bryet med å skaffe mørkebrune mannequindukker til utstillingen 🙂

Årets første rosévin ble for min del inntatt i Amsterdam, ved et bord som skrånet litt mer enn normalt. (Det er ikke Solfrid som har krympet)

eller?

Tusen takk for turen!

Reklamer

Om Skjønn Forening

Jeg er en reiseglad og kreativ person som blogger om mine to store lidenskaper; reise og kunst/hobby.

Én kommentar

  1. skigellybeach

    Det så veldig kjekt ut! Amsterdam virke som ein hyggelig by. Må ta meg ein tur der ein gong tror eg.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere like this: